logo_groen_web_25Mijn naam is Karin Groenesteijn. Sinds twee jaar werk ik als therapeut lichaamsgerichte psychotherapie.

Ik ben gefascineerd door de verbinding tussen ons lijf en hoofd. En ik word blij van het bezig zijn met verandering en ontwikkeling. Ik heb zelf vanaf jong volwassene tot nu een flinke reis afgelegd waarin ik enorm overtuigd ben geraakt van de ‘weg via het lijf’. Het veranderen van de manier waarop je in het leven staat, is écht mogelijk en bereikbaar, heb ik zelf ervaren. Mijn leven is daarmee eenvoudiger en plezieriger geworden. Het geeft mij veel meer vervulling. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor veel meer mensen is weggelegd. Vanuit deze motivatie begeleid ik met passie en plezier mensen met een groeivraag.

Mijn missie

Het is mijn overtuiging dat er teveel wordt geleden doordat wij vastzitten in onze overtuigingen. Als we plezieriger en lichter leven, komt dat niet alleen ten goede aan onszelf, maar ook aan de mensen om ons heen, en de maatschappij als geheel. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.

Achtergrond

Ontwikkeling als rode draad

Tijdens mijn studie Ruimtelijke Bodemkunde aan de WUR (Wageningen Universiteit) heb ik me vooral bezig gehouden met de ontwikkeling van het landschap. Van vulkanen in Costa Rica en in Nieuw Zeeland, tot de veranderingen in de Wolga delta als gevolg van de zeespiegeldaling en -stijgingen van de Kaspische zee.

Vervolgens heb ik jaren in de IT gewerkt. Daar heb ik met veel plezier gewerkt aan het maken van softwarematige oplossingen voor bedrijfsprocessen bij klanten. Goed luisteren waar de klant behoefte aan heeft, dit vertalen naar de meest optimale oplossing, en die vervolgens samen met de klant implementeren. Het zoeken naar dat waar de klant werkelijk behoefte aan heeft, en dat oplossen binnen de beschikbare mogelijkheden van de programmatuur, was mijn grootste drijfveer binnen dit werk.

Op den duur merkte ik echter dat dit werk te ver van mij af stond. Mijn hart ging er steeds meer naar uit om te werken met de persoonlijke behoefte van mensen en de obstakels die ze daarin ervaren. En te begeleiden in het vinden van nieuwe strategieën die werken voor specifiek deze persoon. Daarom ben ik in 2012 begonnen met de opleiding Integrated psychotherapy bij Bodymind Opleidingen, die ik in juni 2017 heb afgerond. Met deze opleiding heb ik het gereedschap in handen gekregen om dat te doen waar ik blij van word. Begin 2016 ben ik gestart met mijn praktijk Basis in je lijf.

Persoonlijk

Samen met mijn man en onze drie tieners woon ik in een woonboerderij aan de Wolfskuilseweg in Nijmegen. De praktijk is gevestigd in het achterste gedeelte van het huis.